Paraya bayılırım , hedefler de yüksek bunlardan bahsetmiştim zatii, bazı adamlar da küçük minnacık mekanlar la başlayıp zincir mincir kurabilmişler ya bunu gördüm daha mı bi hırs yaptım ne...
Feysbukta bugün gördüm 'sosyal girişimci genç liderler' paylaşmış sayfasında en çok kazanan bir kaç işletmenin öykülerini küççücük anlatmışlar ilgimi çekti paylaşayım didiydim.
E haydin;
1997 yılında Diyarbakır’dan gelen Çetin Ailesi, dürüm arabası ile basladıkları işlerine bugün sanatçıların, sporcuların, ünlü mankenlerin ve iş adamlarının uğrak yeri olan “Meşhur Fulya Dürümcüsü” ismini koyduklari 30 m2lik dükkanlarında devam ediyorlar. Aile bireylerinin yanı sıra 10 adet de çalışanı bulunan iş yeri yaklaşık 60 kişinin geçimini sağlıyor. Önümüzdeki yıllarda şubelerini açmayi planlıyorlar. Nerdeeeen nereyee!
Beyoğlunda 45 m2′lik bir alanda hizmet veren İnci Profiterol,1944 yılından beri aynı yerde hizmet vermekte. Porsiyonu 5 TL’den günlük ortalama 2500 civarı profiterol şatılan dükkanda, kış ayları bu sayı 3500′e kadar yükseliyor. Bi blogdaşım yazmıştı kapatılacağını ama hayırlısı...
Sirkecideki Meşhur Filibe Köftecisi de 140 yıldır tarifi gizli , lezzeti değişmeyen köfteleri ile 11.00 – 16.00 arasi hizmet veriyor. 1867 yılından beri aynı tarif kusaktan kuşağa geçerek 20 m2lik bu mekanda pek çok farklı sektörden müdavimleri ile buluşuyor. Dükkanın menüsü köfte- piyaz-salata-tatlı.Kurucu ailenin 4. kuşağı Munevver Erpak bugün işletmenin başında ve anadolu yakasında bir şube açmak planlarının arasında. + kuşak diyo 4!! Tam bi çılgınlık süpermiş.
Ünü kulaktan kulağa yayılan , 1969 yılından beri hizmet veren Moda – Ali Usta Dondurma, şimdiye kadar hiç şube açmayı düşünmemiş ancak artık büyüme zamanı geldiğine inanıyor. Kilosu 35 TLden satılan dondurması Ingiltere, Fransa, Almanya hatta Amerika basının da bile yer almış. Hmm moda dondurmacısını Çanakkalede bile duymuştum vaov!
Buraya dikkat!!
Barış Büfe, bugün anadolu yakasında 4 şubesi ile hizmet veren kendi imalathanesinde ayran, beyaz peynir, yoğurt ve kavurma üretip müşterilerine eşsiz lezzetler sunan bir mekan. Şube sayısını arttırmayı düşünmeyen yönetici Barış Yıldız’ ın büfeden elde ettiği aylık ortalama kazanç 90 bin TL. Büfe diyo bi de 90 bin demiş. Ne biliyim her ay bi Passat alınır iyisin be barışım yıldızım!
Güzel bir yazı olmuş canım.Okurken babasının kızı demekten kendimi alamadım:) Mesleğine atılınca kendi gelişim yazılarını da bekliyorum.Hayal, çalışma ve azim sende mevcut.Bunları kullanarak istediğin yere gideceğine inanıyorum.Biz her şekilde yanındayız .Öpüldün..
YanıtlaSilcanım teşekkrler okul bi bitsin de..:) hadi bekliyorum siziii:)
Silo büfe ne kazanıyor ya ekonomi okuyorum ama bu kadar kazanacağımı hiç sanmıyorum !! hakkımızda hayırlısı :) güzel yazı emeğine sağlık
YanıtlaSiladını bari büfe yapmasın allahsızlar ya gözüm kaldı valla:D
SilSen doğuştan şanslısın Çağla, paraya para demeyecek insanlardansın, anneden ders almak lazım sadece üniversite yetmez :) bu arada anneye de selamlarımı ilet lütfen :)
YanıtlaSilçok teşekkürler annemle babam her zaman model aldığım kişiler:) selamlarınızı ileteceğim:)
Sil