Bizimkiler

3 Mart 2012

LİSEDE BİZ BLUEJEAN OKURDUK !!

Bluejean diye bir müzik dergisi vardı  -ki o zamanlar çılgınlar gibi yeni grupları keşfedip şarkılarını ezberlemeye çalıştığımız dönemlerdi- her ay düzenli eve girerdi. O kısıtlı öğrenci harçlığımdan arttırıp da gider alırdım onu. Görsel olarak ve içerik olarak on numaraydı o zamanlar.. Bazen işitsel bile olabiliyordu. CD falan verirdi hediye olaraktan en çok da o sayılarını severdim. E her ay alınmıyordu tabii o kadarcık parayla ancak yaşayabiliyordum:)
























Çılgınlar gibi okurdum defalarca defalarca. Seniha adlı bi kız vardı şimdilerde kalmadı galiba ama annem doğum günümde onun kasedini almıştı. Müzik hayatım bununla başladı sanırım:)
Annem Seni Seviyorum yahu!

Herneyse! Kuzenim Güneş sayesinde iyi müzikler dinlemeye başladım.Kendime göre iyi demeliyim ... Ondan da ilk 6.Cadde albümü edindim sağolsun. Bir şeyler oluşmaya başladı kafamda. Sonrasında gelen Athena aşkıyla yanıp tutuşmalar hemen ardından Duman grubunu hatim etmeler derken ben yavaştan bateri, elektro gitar, bas gitar triosuna vurulmaya başladım....


Yıllar geldi geçtiii lise 2 ye geldik. Lise'm de biri sınıf arkadaşlarımdan olan Emre, Levent ve Melih ile kafa kafaya verip biz bir alternatif rock grubu kurduk. Benim bir enstrüman çalmaya hiç kabiliyetim olmadı ya da ben henüz keşfedemedim o cevherimi.. Sözünözü: Ben artık bir vokaldim.








Stüdyolara gidiyorduk, deli gibi çalışıyorduk kiiii günlerden bir gün Çanakkale Yalı Hanı'nda bir müzik yarışması olduğunu öğrendik. Daha da kastık kendimizi 1 yabancı bir yerli parça ile katılacaktık. Yerli şarkımız Yalnızlar Rıhtımı, yabancı ise Soldier of Fortune oldu. O gün başarılı olamadık ama. Aşırı heyecanım sayesinde hiç bir şey olamadık hehe:) Ne gündü...


Sonrasında liselerarası müzik yarışması olacağı haberi geldi. Okulun grubu olarak biz katıldık. Orada da yine aynı standart. 1 yerli 1 yabancı... Pamela- Fırtınalar ve Guano Apes- Big in Japan oldu şarkılarımız. Yine heyecan yine heyecan allahım allahhıımm...:) 1000 kişi nin karşısında şarkı söylemek mi?! Ama ama amaa...
Ben sadece toplasan 100-150 kişiye söylemişim bir kerede:) Nitekim bu  da fiyaskoooo :)


Sonrasında ÖSS muhabbetleri girdi grubun arasında... Herkes köşesine çekildi. Nitekim hepimiz iyi yerlere kapak attık o senenin sonunda:)


Aslında itiraf etmem gerekirse bu yazıyı yazmak değildi amacım .. Rüzgara bıraktım kendimi buralara geldik... Amaç lise günlerimi bana hatırlatan bir kaç şarkıyı paylaşmaktı. Burdan başlayalım ozaman:)





























































                                                                     


























Haydin iyi geceler olsun şimdi.

2 yorum:

  1. günaydın canım. O günleri bana da hatırlattın.
    Kardeşinle onun gibi günleri tekrar yaşamaya başladım.Hayat tekrardan ibaretmiş.Öptüm....:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ama güzel günlerdi güzel günler kısa sürdü tadı damağımda kaldı iyi ki de yapmışım :)

      Sil

Evet dinliyorum:)